24 Haziran 2012 Pazar

Ortadoğu Petrol Kapışmacası - Volume II


not: Şubat ayında yazmış olduğum bu yazıyı, üzerinde biraz daha çalışmak için yayınlamamıştım daha sonra yüzüne bile bakmadım zaten. Şimdi bu yazıyı hiç değiştirmeden aynen yayınlıyorum.



Merhaba,

Aslında ilk başta tek bi yazı yazmayı düşünüyordum ama son yazıda sinirlerim tepeme çıkınca 2 parça halinde yazmak nasip oldu.

Şimdi üstat, en son libyadan falan bahsettik. Bu yazıda da sıradaki hedef Suriyeden bahsedeceğiz. Genel olarak Mısır Cezayir Libyada dönen tezgahın aynısı olsada bu sefer işler çok karıştı abi çok. Emperyalistler bildiğin duvara tosladı bu sefer.


Petrol kapışmacasındaki akbabalarının gözlerini Suriye ye nasıl diktiklerini  anlatmadan önce emperyalist piçlerin neden bu kadar acele ettiklerini anlatmak istiyorum sizlere...

Batılıların, petrol barındıran ülkeleri işgal etmeleri yeni karşılaşılan birşey değil. Sıra dışı olan şey, bu neden bu kadar aceleye getiriliyor. Görüyorsunuz işte devrimler, isyanlar ardı ardına geliyor.

Şu bir yıl içinde kaç ülkenin rejimi değişti?

Kaç ülkenin kaynaklarına çöküldü?

Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde?


Baboli bilmem farkında mısın da, ortadoğuda birşeyler alel aceleye getiriliyor..  Yani bu ardı ardına gelen arap devrimleri tesadüf değil amınakoyim. Arap ülkeleri yıllardır diktatörlük ve sefalet içinde yönetiliyor. Bu senemi geldi akıllarına V for Vendetta'cılık oynamak?


Şimdi işin aslı şöyle;

2010 DIŞ BORÇ SIRALAMASI TOP 5:
  • ABD : 13 trilyon 917 milyar dolar
  • Ingiltere : 9 trilyon 123 milyar dolar
  • Fransa : 5 trilyon 123 milyar dolar
  • Almanya : 4 trilyon 969 milyar dolar
  • Italya : 2 trilyon 456 milyar dolar


'Neden Ortadoğu?' yazısında da bahsetmiştik bu konudan.. Batı ekonomisi çöküşte.

Bunlar daha 2010 un rakamları, şimdilerde ise ABD 15 trilyon, İngiltere ise 9 trilyon dolar küsür borca sahip..


Özetle batılılar göte geliyor birader.. İşte bu sebepten dolayı ellerini çabuk tutmak zorundalar, çünkü aleyhlerine geçen her saniye faizlerle birlikte borçları  artmakta ve çöküşü oynamaktalar..


Bu yüzden işleri aceleye getiriyorlar, çünkü yumurta göte dayandı. Bir an önce ortadoğuda kuzu kuzu yatan petrole konmaları ve içinde bulundukları ekonomik krizden kendilerini kurtarmak ZORUNDALAR!!


Senaryo kabaca böyle, kısa bir hatırlatma yapayım dedim, şimdi gelelim Suriye mevzusuna.

Bu konuda bizlere çok önemli bir rol düştüğünün kanaatindeyim, çünkü Suriye olayında, sadece seyirci kalmayacağımız konusunda çok ciddi şüphelerim var..  Türk halkı satılmış medyayla çok pis kandırlıyor ve Suriye direniyor!



Emperyalist  oyunun kuralları gene aynı.Ortada hiç birşey yok tamam mı? Herşey güllük gülistan.

Adım 1- Desteklediğin üç beş kişilik gruba hükümet aleyhinde protestolar düzenlettir.

Adım 2- Bu protestoların dozunu gittikçe arttır, daha fazla adama para yedir daha fazla protesto düzenle.

Adım 3- Medyayı devreye sok, hükümet kendi halkını kurşuna dizdi tarzı '''yalan''' haberler yap. Bu haberleri o ülke dahil dünyanın her yerinde yayınla.

Adım 4- Kendi hükümetine karşı medya yoluyla kin güden halkı destekle on binlerce kişiyi sokağa dök.

Adım 5- Yalan haberlerinle bu adamlarıda hükümetin kurşuna dizdiğini söyle halkı iyice çileden çıkar.

Adım 6- Yalanlarla kandırılmış öfkeli halkı silahlandır, hükümetin askerine kurşun sıktır. Karşılık veren hükümete de zalim de, diktatör de, özgürlük karşıtı de.


not: Buraya kadar hükümet düşmesse aşağıdaki maddelerden devam ediniz.

Adım 7-  Eğer isyan hükümeti yıkacak güçte değilse, devreye NATO yu veya BM i sok. Bölgede yaşanan katliama bir son ver, barış ve demokrasi getir.

Adım 8- Ülkeye demokrasi getir kaynaklarına çök, petrolünü sömür.



Olay bu.

 Şimdiye kadar Suriye üzerinde ilk 6 madde gerçekleştirildi, ancak Suriye direniyor. E doğal olarak nolcak 7. adıma geçecekler.

 Ancaaaaaaaaak! Şimdiye kadar sessizliğini koruyan iki ülkenin bu son hamlesiyle oynadıkları bu oyun tamamen götlerine girdi!



Şimdi abi, Suriye için de aynI tezgahı aynen uygulayacaklardı. İlk 6 adımda Suriye düşmeyince bu göt oğlanları her zamanki gibi olayı BMGK ( Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) ne taşıdılar.


Türkiyede dahil olmak üzere hemen hemen tüm ülkeler Suriye ile ilgili karar tasarısına onay verirken...


                                                            Rusya kesin cevabını verdi...














Al sana bahlava!!!


  Evet üstat, Rusya füze kalkanı projesinde ki tutumunu aynen devam ettiriyor . Artık şu kesin bir gerçek, şu an eski, sovyet-abd soğuk savaş geriliminin bir benzerine tanık oluyoruz. Putin ortadoğudan sonra sıranın kendisine geleceğini çok iyi biliyor. O yüzden başta ABD olmak üzere tüm batılı emperyalistlere ardı ardına 'nah' yağdırıyor.


Rusyanın bu tutumuna pek şaşırmadım, fakat tasarıyı Rusyayla birlikte Çin inde veto etmesi benim için sürpriz oldu açıkçası..

Evet  Suriye safına yeni bir oyuncu daha eklendi, Çin.


Kısacası Suriyenin 2 tane taşaklı abisi var artık. ABD ve diğer akbabalar bir süre daha avuçlarını yalayacaklar gibi gözüküyor..

Şimdi bütün  bunlar; Rusya ve Çin Suriyeyi çok sevdikleri için yapılmıyor tabiiki. Bir önceki yazıda ne demiştim ''Hiç bir ülke karşılıksız iyilik yapmaz''.

  En başından beri demek istediğim bu işte. Rusya şu an kendisini ipin ucunda gördüğü için müslüman ülkelere destek çıkıyor. Füze Kalkanında tezgahı anladılar. Daha sonra Suriye ye füze sattılar, Suriye'de isyan tetiklendi dışardan gelecek tehlikelere karşı Rus gemileri Suriye limanlarını korudu. Şimdiye kadar bunları batının çokta dikkatini çekmeden yapmaya çalışıyordu. Hani demiştim ya Rusya Amerika ya mı  Ortadoğuya mı oynayacak diye.  İşte bu son olayda durum netlik kazandı. Rusya seçimini yaptı artık ortadoğuya oynayacak, çünkü onlara göre düşmanlarının düşmanları kendilerinin dostu...

Ortalık çok karıştı çok. Şu son veto olayı ABD ye şamar gibi indi. Tasarının onaylanıp onaylanmaması değil mevzu. Sanıyor musunuz siz Hillary Clinton sırf Suriyeyi kınayamadıkları için ateş püskürdü? Hayır.

Ebesinin amını gördü Hillary.

Yarraklara geldi Hillary.



Orta doğuda kafasına estiği yeri işgal ederken biri Rusya diğeri Çin , 2 devle karşı karşıya geldi Hillary...


Ehh, uykum geldi amk ya. Ama yok bitcek bu yazı. Neyse baba siktir et Rusyayı Çini şimdi gelelim Türkiyeye.


Aga farkettin mi bilmem son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de Suriye karştı haberler yer almakta. Şimdi bunlar neden size izlettiriliyor?

ABD BM den eli boş döndü, NATO dan da bi sikim olacağını sanmıyorum, Libyadan yeni çıktılar ordan koştur koştur Suriye ye olmaz, dikkat çeker. Bu durumda ABD nin son bi çaresi kalıyor.

Tahmin edin bakayım...


Evet abi Türkiye...



BURALARI GÖTÜMDEN UYDURUYORUM TAMAMEN...


Bu durumda onların gözünden bakıldığında son çare Türkiye gibi gözüküyor. ABD Türkiyeyi pata küte Suriyeye atamaz tabii. Her zamanki gibi önce bi alt yapıyı oluşturması halka gereken ayarı vermesi lazım. Bu durumda da tabiiki basın devreye giriyor. Türk halkı yalan haberlerle Suriyeye karşı sistematik biçimde soğutuluyor.İşgale hazrlandrılıyor. Bana göre eğer olurda Türkiye Suriye ye girerse bunun için muhtemelen PKK yı bahane edecekler. PKK olayı zaman alacak tabiiki, CIA ce organize edilmiş terör saldırıları, ekranlarda ağlayan analar vs. En nihayetinde meclisten teskere çıkacak ve asker Suriyeye gidecek... Size tv de pkk yla savaşıyorlar diye yansıtılırken elin amerikalısının taşeronluğunu yapacak mehmetçik...



Suriye bir şekilde ele geçirilirse yapacakları ilk iş Suriyeyi parçalamak olacaktır. Çünkü Suriye çok kozmopolitik bir ülke ve bölünmeye müsahit.Kuzeyde mini bir Suriye-Kürt devleti kurulması mümkün.

Böl-Parçala-Yönet aynı senaryo işte...


Suriye bana göre büyük kapışma öncesi son kale. İnşallah olmaz ama olurda Suriye düşerse, namlu irana çevrilecek. Bu durumda İran Rusya Çin başta olmak üzere bunun gibi  ülkeler hızlı bir biçimde gruplaşıp doğu bloğunu oluşturabilirler.  İşte bu noktada savaşın kaderini belirleyecek ülke yine biz Türkiye oluyoruz.  Bir yanda ABD,İngiltere,Fransa, Diğer yanda Rusya Çin İran.



Bundan sonrası fantastik romana kayıyor kanka laf fazla uzatmayayım ben,hikaye çok uçuk olsada sen yine şu mehmetçiğin Suriyeye girme olayını dikkate al. Bu konuda çok ciddi belirtiler var çünkü.




Hadi beyler bayanlar ben yatağa zıplar inceden. Hamam tası gümüşten...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benim de söyleyeceklerim var..