8 Şubat 2012 Çarşamba

Orta Doğuda Petrol Kapışmacası Volüm-1



Napıyonuz lan

Ehehe Uzun zamandır yazmıyorum, bu arada klavyenin 'ı' tuşu bozuldu anasını satıyım zor basıyor o yüzden yazım hataların kusuruna bakmayn şimdiden..

Bir önceki yazıda (Füze Kalkanı Kime Kalkan?)  iran, suriye ve rusyadan bahsettik. Rusyann ortadoğuda, amerikaya nasıl kafa tuttuğunu anlattık. Füze kalkanı projesine nasıl karş çıktığını ve Suriyeyi nasıl , neden ve niçin desteklediğini yazdk, eğer okumadysanz önce o yazıyı okumanızı tavsiye ederim.


Okumayanlar ve okumayacaklar olan içinse ksaca şöyle özetliyim, 'büyük ortadoğu projesi' safsatası altnda bugüne kadar amerikaya karşı duran tek bir ülke vardı. İran.

 Daha sonra Rusya da İran safına katıldı. Vladimir Putin ileriyi görebilen dahi bir adamdır..
Hep derim; Putin gibi bir başbakanımız olsaydı şu an ilk 5 devlet arasına girmiştik diye.

Bakın  aşağıya dünya petrol coğrafyasındaki petrol rezervlerine sahip başı çeken ülkeleri koyuyorum.



Oynanan bu satrançta kimmiş oyuncular?

 Kanada, Venezuella , Libya, Irak, İran, Nijerya, Rusya ve tüm bu kaynaklara çökmek isteyen ABD.

Nijeryayı geçiniz yıllar önce tüm kaynakları ele geçirildi zaten, darbelerle ve iç savaşla boğuşuyor kendimi bildim bileli.

Kanada bildiğiniz üzere ABD nin kankası ... ABD nin içinde bulunduğu hemen hemen tüm savaşlarda yanında yer almıştır.

Irak oyuncusu yıllar önce mat edildi. ABD, tüm dünyayı kimyasal silah taşyorlar diye ikna ettikten sonra ırağı işgal etti, ondan sonrada ''anaaaa kimyasal silah yokmuş ya la burda'' diyip işin içinden çıktı birader...

izlemek istersen ırak gerçeği: http://www.facebook.com/photo.php?v=187963447937249


Kaddafi yönetimindeki Libya olayı ise ilginç olmakla birlikte tehlikenin ne denli büyük olduğunu gösteriyor. Batılılar; tek bir askerlerini dahi ülkeye sokmadan sadece havadan bomba atarak, yalan haberlerle halkı kandırarak ve direnişçileri fonlayıp milyonlarca dolar göndererek bir ülkeyi düşürdüler. İzninizle Libya konusunda detaya girmek istiyorum birazcık.

Evvela Libya neden düşürüldü?

Sebebi çok basit. Çünkü Libyanın tek suçu üstteki haritada turuncu renge sahip olması.

Bunun dışında Muammer Kaddafi batlılara ve dolayısıyla Amerikaya diklenen bir liderdi, kendisi ilk başlarda arapları birleştirmeye ve batının boyunduruğundan kurtarmaya çalışmıştır. Araplardan bi skim olmayacağını anlayan Kaddafi yüzünü afrikada bir birlik kurmaya çevirmişti en son. Bu sebeplerden ötürü ABD ve batı tarafndan kaddafi 'bir diktatör' olarak ilan edildi.

Amınom, adam elektriği bedava yapıyor, suyu bedavadan veriyor, yeni evli çiftlere ev dağıtıyor, işsizlere maaş ödüyor, batıya tek kuruş borç bırakmıyor  ondan sonrada vay efendim sen adamı tutup diktatör ilan ediyorsun.

Kusura bakmayın millet ama ben öyle diktatörü; taşaklarının arasındaki o ince çizgiden öperim. Net.

Ama arapları bilirsiniz, yüzyıllardır batılıların kıçlarını yalamaktan bir türlü vaz geçmediler. Tıpkı Osmanlıyı zamanında değiştikleri gibi kaddafiyide abd dolarına ve ingiliz sterlinine değiştiler. Hatta kendi halkından bile direnişçilere katılıp ona yüz çeviren anası sikikler de oldu.

Not: Burada suçladıklarım kesinlikle arap halkı değil, arap halkınına liderlik edip öncülük yapan, onları gaza getiren,  abd ve batının köpeği orospu çocuklarından bahsediyorum. Zira az sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız...


Libya düştü.

Sonunda n'oldu? Libyaya özgürlük ve demokrasi mi geldi?

N'ayır.

İç savaş döneminde Libyanın tepesinde uçuşan, leş yiyici batılı akbabalar işe koyuldular hemen.

http://www.aktifhaber.com/libyada-petrol-savaslari-erken-basladi-486042h.htm

http://www.presseurop.eu/en/content/article/905011-libya-after-war-oil-scramble

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1061350&CategoryID=80




FRANSA:

Akbabaların içinden en iştahlısı Fransa. Libya savaşı Sarkozy piçinin başının altından çıktı, bir çok batılı devletler gibi ekonomisi gerileyen Fransa burnunun ucundaki libyanın petrollerine çökmek için gün sayıyordu. Zaten Fransa petrolünün bir kısmını Libyadan ithal ediyordu, bu neden bedava olmasındı ki?

Sarkozy Libya petrolünün %35 ini istediğine dair iddialar: http://www.euractiv.com.tr/110/interview/sarkozy-yeni-libyay-pariste-dizayn-etme-abasnda-020846

http://www.t24.com.tr/content/newsdetail.aspx?cat=27&newscode=166013

http://www.britannia247.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1333:fransa-cin-libya-bahane-petrol-ahane&catid=2


Alain Juppé: Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppé, böyle bir mektuptan haberi olmadığını söylerken, isyancıları destekleyen ülkelerin ülkenin inşasında ayrıcalıklı olmasının “mantıklı” olduğunu savundu. 




Ülkenin inşaasında ayrcalık istiyon he? Bu ne yardımseverlik.  Ha goçuma benim.  Başka? Başka?



İTALYA:

 Dış işleri bakanı Franco Frattini : 'italyan petrol şirketleri Libyada bir numaralı rolü üstlenecek.'

http://www.ntvmsnbc.com/id/25243905/


ABD:


Trump: ''Libya Petrolü savaş ganimetimiz, almazsan asiler bizden daha fazla zengin olacak! ''


http://bilgilidunya.net/2011/08/trump-libya-petrolu-savas-ganimetimiz/

Hmmmm... La oğlum hani siz Libya'ya özgürlük ve demokrasi için girmiştiniz, ne oldu da o çok desteklediğiniz  isyancılara düşman kesildiniz?



ALMANYA:  Almanya belki de ABD Fransa, İtalya gibi güçlü rakiplerden fırsat bulamamasından belki de   güçlü ekonomisi yüzünden libya petrolüne pek saldırmamıştır, fakat bu 0 kazançla savaş alanından evine dönmüştür demek midir? . Hayır,  Libyanın inşaat ihalelerinin önemli bir kısmını kendisi üstlenmiştir.

İnşaat ihalesi deyip geçme abi, bu anası sikikler savaşta bombalamadık yer bırakmıyor ki savaş sonunda o yerleri tekrar inşa edip para kazanabilsinler. Ayrıca inşaat demek sır ev apartman demek değil, altyapı,  yol  köprü, bina, enerji tesisleri,  barajlar vs gibi çok geniş bir alanı kapsıyor ve bunların her birinin satışı milyonlarca dolar getiri sağlıyor. İnşaat mühendisliği okuyoruz amk , biliyoruzda söylüyoruz yani...

Gördüğünüz üzere herpsi de Libyada ki petrolden aslan payını istiyor... Anasını satııyım bu batılılarda her konuda birlik olurlar, iş ganimeti paylaşmaya gelince birbirlerinin gırtlaklarına sarılırlar. Ulan 2 tane dünya savaşı çıkarttınız bi doymadınız piçler!

Neyse..

Geleliiim Türkiye' ye

Bildiğiniz üzere.... ( Bilmediğinizi biliyorum amına koyayım, bilseniz bu blogta işiniz ne lafın gelişi öyle dedik. )

 Bildiğiniz üzere Türkiye Libyada ki direnişçilere 300 Milyın $ göndermişti..

Evet evet yanlış duymadınız!  Vatandaşı açlıktan kırılan Türkiye tee elin Libyasındaki direnişçilere Türkiyenin sadık dostlarından kaddafinin düşmanlarına 300 milyon dolar cep harçlığı gönderdi. Tabii bu miktar daha bize söylenen kısmı.

Peki Türkiye bunu babasının hayrına mı yaptı? Tabiikisi de hayır, bu blogta anlatmak istediğim şeylerden başı çeken bir konudur bu. ''Hiç bir ülke karşılıksız iyilik yapmaz.''

Libyada 100 ü aşkın iş yapan Türk şirketi var. Savaş bitiminde hiç şüphesiz Türkiyede bundan karlı çıkabilirdi.


Fakat şöyle bi sıkıntı vardı ki Fransa Türkiyeyi libyada istemiyordu. Zaten uzun bir süredir Fransa-Türkiye arası diplomatik ilişkilerde sorun vardı. Ahanda fransız bakanın sözleri :

http://www.euractiv.com.tr/ticaret-ve-sanayi/article/fransa-libyadaki-en-buyuk-rakiplerimiz-turkiye-ve-cin-021758

................
Bu arada ikide bir haber linki atıp duruyorum, belki bunu sıkıcı buluyosundur bilmiyorum, ama bunlar bu yazılanları götümden uydurmadığımı belirtmek için hocam. Hem 2 tıkla oku lan n'olcak. Zaten okumayan bi milletiz elin amerikalıs sıçarken bile gazete okur, japonu yılda ortalama 27 kitap bitirir biz yılda 2 kitap okuyoruz amk neyse...
.................


TPAO ( Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) tee kaddafi döneminden Libyanın fizan bölgesinde petrol çıkarma hakkına sahipti. Fizan bölgesindeki petrol okuduğuma göre oldukça verimli bir petrolmüş 1 varili 1 dolara çıkartılıyor yani düşünün.  Fakat Libyada iç savaş çıkınca diğer şirketler gibi TPAO da bölgeden çekildi.

Fransa savaş bitiminden sonra Libyada ki petrolün  hiç öyle ihale mihale yapmadan %35 ine çökme niyetindeydi. Bunun için Libyada ki fransız lobileri harıl harıl uğraş gösteriyordu. Fakat Türkiye olaya el attı ve artık ne yaptılar nasıl ettiler bilmiyorum  direniş hükümetine nasıl bi gaz verdiyse direnişçileri Fransaya karşı durmaya ikna etti.   Bu muhtemelen ABD  ve diğer batılı ülkelerin desteğiyle oldu. Çünkü hiçbirinin Fransanın aslan payını kapmasını isteyeceğini sanmıyorum.

Neyse savaş sonrasında TPAO Fizan bölgesindeki çalışmalarına devam edebildi. Şimdiye kadar açtığı 11 kuyudan 7 sinde petrol bulabildi.


Tabii tüm bu gelişmeler Fransanın hiç ama hiç hoşuna gitmedi. Söylendiği gibi Türkiye onlar için Libyada büyük kayıplar oluşturdu. Sonuç olarak bu olaylar sonucunda Fransa; Sözde Ermeni soykırımı'nı kabul etti ve intikamını aldı.



Ehehehehehee helal olsun la Tayyip, arasıra uyuz oluyorum sana ama yedirmedin Libya petrolünü Fransaya. Bende diyordum neden memeleket de bu kadar az okul hastane varken tutupta direnişçilere 300 Milyon dolar gönderdi diye, Fizan petrolleri bizim artık. Artk bissürü bissürü petrolümüz var oleyy!!!


Şaka bir yana; insan sormadan edemiyor kendine Türkiye ne zaman sömürgeci bir devlet oldu abi?  Bunun için mi biz din kardeşlerimizin kanınn akıtılmasına destek verdik? Bunun için mi Libyaya sırf petrol için saldırdıklarını itiraf eden heriflere arka çıktık? Bunun için mi Tilürkiyenin belkide tek dostu Kaddafinin hunharca linç edilmesine göz yumduk?

Biz neyiz abi?

Sömürgeci miyiz biz?

Amerika mıyız biz?

Çok değil 90 sene  önce... O zamanlar çocuk olan anneannem bile şimdi hala yaşıyorken,  Emperyalizmin tokadını yemiş bir millet olarak, emperyalizme yıllarca KÜFRETMİŞ bir millet olarak!  Biz... Biz ne zaman emperyalist olduk olum söyleyin lan?

Daha 90 sene önce

Atalarımız.. Ne atalarımızı amk, dedelerimiz lan!  Fransızlarla İngilizlerle Amerikalılarla İtalyanlarla savaşırken, onların gırtlağına sarılıp bu vatanı onlara karşı savunurken sen!! Sen ne zaman onlarla kanka oldunda beraber ülke işgal ediyorsun lan it??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Topunuzun kökünü sikeyim emi!

Sizlere ananızı sikeyim! derdim de belki de o anneniz bu vatanı sizden 100 kat daha çok seviyordur lan!

Sizlere ecdadınız sikeyim!! derdim de, belki de o ecdadınız kurtuluş savaşında bu ülkeyi savunmuştur lan!.


Sizlere orospu çocuğu bile diyemiyorum çünkü sıradan bir orospu çocuğu bile bu kadar zarar veremez bu ülkeye!


Ne diyim olum ben size? Hangi küfür edeyim? Nerede ne zaman çoğaldınz siz?


Kameralara çkıp dindar nesil yetiştircez demek kolay, e be zihniyetini siktiğim, kuranda hangi satırda yazıyor din kardeşine kurşun sıkmak? Hangi sayfa da yazıyor elin gavuruyla müslüman katletmek?


Bu bir değil iki değil!


Irağa mehmetçiği göndermek isteyen sen!! -Allahtan meclisten döndü-

İrana füze kalkanı diken sen!!

Libya ya direnişçilere silah parası gönderen, gemilerinle ambargo koyan sen!!

Suriyeye türk halkını yalan haberlerle  kışkırtan, beşar esadı sikmek isteyen sen!!


Abi kimse kusura bakmasın eğer sizin din anlayışınız müslüman kardeşini katletmekse eğer, ben almıyım.


Sizler müslüman falan değilsiniz, sizler müslüman taklidi yapan götü sikilmişlersiniz.  Fransa iç işleri bakanı Libya harekatı için haçlı seferi diyor. E sen buna  -hani diyorsunuz ya %99 u müslüman olan bir ülkenin- temsilcisi olarak destek veriyorsan beynindeki her nörünu ayrı bi sikeyim senin.

Abi yeter tamam ya bu günlük bu kadar amına koyim düşündükçe sinirleniyorum ya.! Varm böyle birşey amına koyim ya! Neyse, Volum 2 de görüşmek üzere .. Cut!


3 yorum:

  1. Güzel yazı lan beğendim.

    avare.be - liseli erected

    YanıtlaSil
  2. Büyük kardeşlik İlluminati'nin üyesi olmak ister misin? Sizleri zengin ve ünlü bir yıldız haline getireceğiz, iyi bir iş bulmaya, seçimleri kazanmaya ve politik bir güce kavuşacağız, tüm çabalarınızda sizi zenginleştireceğiz ve mahkemede hiçbir vakayı asla kaybetmeyeceksiniz. ya da hiç olmadıysanız, illuminatiworldwideorder@gmail.com adresine e-posta gönderebileceğiniz yüksek yerdeki kişileri kontrol etmek için yetkileriniz olacak

    YanıtlaSil
  3. BÜYÜK ILLUMINATI BROTHER HOOD TODAY KATILIN VE DAHA İYİ BİR VE MUTLU BİR YAŞAM CANLI. ZENGİN, FAME VE GÜÇLERİN BÜYÜK TEMİZLE HOŞGELDİNİZ. Bir iş, erkek ya da kadın, politikacı, müzisyen, papaz, avukat, aktör, oyuncu, bankacı ve siz misiniz? Zengin olmak, güçlü olmak ve hayatta meşhur olmak. Hayallerinizi Büyük ILLUMINATI kardeşinin bir üyesi olarak elde edebilirsiniz. Tüm bu hayalleriniz ve kalp isteğiniz, büyük bir ILLUMINATI kardeşinin bir üyesi olmak istiyorsanız gerçekten başarabilirsiniz. Not: Yeni işe alınan üyeler, sizi koruyacak ve koruyacak 600.000 ABD Doları A Altın Yüzük ile hak kazanır. düşmanlardan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne ücretsiz vize. Lütfen kanı paylaşmayacağım. Lütfen +16316333633 numaralı telefondan bizi whatsapp veya illuminatisct666@gmail.com adresinden bize e-posta ile gönderin

    YanıtlaSil

Benim de söyleyeceklerim var..