4 Ağustos 2011 Perşembe

İlluminati Tarihi 3 Masonluk Doğuyor

Merhaba.




Bu yazıda siz illuminati severlere mis gibi bir konu hazırladım.İki yazıdır illuminatiyi deşifre etmekten çok onun tarihini anlatmaya çalıştım,ve bilirim.


Ve tarih sıkıcıdır.


O yüzden sizi biraz sıktıysam kusura bakmayın cidden ama illuminatiyi anlamak için onun tarihini bilmek gerek.


Şimdi.


Bu yazı illuminati tarihinin son kısmıdır..O yüzden çayınızı kahvenizi espiressonuzu alın ve son partı okumaya koyulun.


Nevet...En son ki yazıyı tekrar edecek olursak mısırda ki büyücülerin kabalizmi oluşturduğunu kabalizmin büyü ve şeytana tapınmakla ilgili bir öğreti olduklarını bu öğretiyi yahudilerin kudüse götürdüklerini söyledik.Daha sonra  tapınakçıların süleyman tapınağında bu öğretilerin kaynağını keşfettiklerini papanın aforozundan sonra avrupaya dalığılıp orada gizli topluluklar kurduklarını belirttik.




Avrupaya kaçan bu tapınakçılardan papanın infazından kaçıp kurtulanları avrupada tekrardan örgütlenip Lucifere tapınmaya devam ederler.Bu esnada gizli bir topluluk olan masonluk içine sızarlar.İlluminati bunca yıldır açığa çıkmamışsa bunu masonluğa borçludur.Masonlukla illuminati şu yönden birbirlerinden ayrılırlar.Masonluk,ilk başlarda taş ve duvar ustalarının kurdukları bir topluluktur(derecelerdeki çırak kalfa usta gibi terimler burdan gelmektedir).O zamanlarda masonluk, illuminati gibi şeytana tapmak ve seküler düzeni yaymak gibi amaçlar içermez.Masonluğu zararlı bir topluluk haline getiren tapınak şövalyeleri ve onların öğretileridir.


kabala hayat ağacı.



Bütün bunları bi yerimden uydurmadığımı anlatmak için size birkaç belge sunmak isterim.Eğer vikide masonluk bölümüne bakarsanız masonluğa ait bulunan ilk belgenin 1390 yılına ait  ''Masonik El Yazması''   olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca yine wikide Tapınakçıların 1314 yılında iskoç kralının yanında savaştıkları da yazmaktadır.Bu arada masonluğun ilk kurulduğu yerin iskoçyada olduğu düşünülmektedir.Bu paragrafta söylediklerimi wikiden rahatlıkla okuyabilirsiniz.


Topralayacak olursak masonluk ilk başta taş ustaları tarafından isviçrede kuruluyor bunlar genellikle kilise şapel gibi taş işçiliği gerektiren işlerde çalışıyorlar.Daha sonra kabalizme inanan Tapınakçılar papadan gizlenmek ve ritüellerini daha rahat gerçekleştirebilmek için yavaş yavaş masonluğa sızıyorlar.




Kapiş?




Masonlukta şövalye kültürüne ait bir çok öge bulunmasının sebebide budur arkadaşlar..


Evet masonluğun içinde artık rahata eren tapınakçılar iyiden iyiye güçleniyolar.Bunda masonluğun maskesi ardına saklanmaları da işlerini iyice kolaylaştırıyor.


Şimdi  gördüğünüz üzere mısırdan doğan illuminati iskoçyaya kadar yol almıştır ve burada masonlukla birleşmiştir.
1707 de act of union anlaşmasıyla iskoçya ingiltereyle birleşti.Ve illuminati bu vesileyle ingiltereye de karışmış oldu.Zaten bu olaydan tam 10 yıl sonra  1717 de ilk büyük loca kuruluyor londrada.


İlluminati ilk olarak galileo tarafından kurulsada kilise durumu çakıp bunların annelerinden temin ettiği sütü burunlarından damıtmak suretiyle bu örgütü yasaklar.


Bu safhada güç kaybeden illuminati 1776 yılında adam weishaupt adındaki elemanın biri (ki kendisi kabalacıdır) tarafından almanya bavyera da tekrar kurulur.Tapınak şövalyelerinden illuminatiye geçiş de bu şekilde olmuştur.


İlluminati burdan sonra Amerikada ve dünyanın bir çok yerinde localar kurup gücüne güç katmıştır.


1776 da amerikanın bağımsızlığını ilan etmesi, amerikadaki ilk locanın kurulması ve illuminatinin yeniden kurulması hep aynı zamana denk gelmiştir.


O günden bu güne  onların New World Order adını verdiği son büyük planları işleme sokulur..


New World Order.

1 yorum:

  1. masonluktaki duvar ustası; çırak, usta, kalfa kavramlarını süleyman tapınağında cinlerin çalıştırılması ve mısır piramitlerinde de yine cinlerin olmasıyla birleştirdiğimde bu tapınak şovelyeleri süleyman tapınağında bir şeyler (cinlerin inşaatçılıyla ilgi) buldularsa bu terimler onlarla ilintilide olabilir diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil

Benim de söyleyeceklerim var..