29 Aralık 2011 Perşembe

Füze Kalkanı Kime Kalkan?



Merhaba..

Son günlerde yine medya tarafından katakulliye getirilip hasır altı edilen bir başka konuya barnak basacağız bu yazıda, yani füze kalkanı projesine..

Maşallah bu günlerde ülkemiz başını projelerden kaldıramıyor. Genişletilmiş Ortadoğu projesi, füze kalkanı projesi derken bi ipnelikler dönüyor ama kimse ne olduğunun farkında değil.

Evvela füze kalkanı fikri ortaya nasıl çıkmış ona bakalım.

  Zamanın ABD başkanı Ronald Reagan sovyet-abd soğuk savaşı sırasında, olası bi nükleer füze saldırısına karşı uzaydaki uydulara lazer silahları yerleştirerek füzeleri havada imha etme fikrini ortaya atmış. Daha sonra aşırı bilim-kurgu bulunduğundan bu fikir öylece silinip gitmiş. En son bush efendi 2000li yıllarda da günümüz füze kalkanı fikrini ortaya atmış ve fikir böylece doğmuş..

Obama döneminde iyiden iyiye canlanan bu fikir ilk başta abd-rusya arasında ki görüşmelerle gerçekleştirmeye çalışılmış en nihayetinde de mevzunun altından tek başına kalkamayacağını anlayan ABD  işi NATO ya paslamıştır..


  Aslında ilk başta batıyla arasını iyi tutmak isteyen Rusya projeye sıcak bakıyordu, zira ABD İranı tehdit olarak ortaya sürüyor ve 'bu hepinizin düşmanı' fikrini savunuyordu. işte bu sebepten Rusya ilk başlarda projeyi kabul etmek niyetindeydi.

Ama bir şartı vardı.

Füzeleri beraber kontrol edeceklerdi. Yani kurulacak sistem; taraflardan birinin istememesi dışında çalışmayacaktı. Kısacası biri ileriye basarken diğeri sağ sol yapacaktı.

Batılılar olur mu öyle şey yahu diyince , Rusya kesin cevabını verdi...









Al sana bahlava!!


Bu olaylar neticesinde Rusya namlunun ucunda sadece İran'ın olmadığını projenin aslında tüm İran Çin ve Rusyayı kapsadığının farkına varıp tamamiyle füze kalkanına karşı bir tutum sergilemiştir.

Şimdi. Bu hadiseler sonucunda Rusya ne yaptı?

Avrupalıların niyetini kestiren Putin ve tayfası ilk iş olarak 'kendi' radar sistemlerini birbir kurmaya başladılar.

İlk iş olarak Kaliningrad'a bir radar sistemi kurdular, dahasında Medvedev Lektusi ve Usolye ye de aynı radar sistemlerinin kurulacağının haberini verdi.

Rusyayla olan tek bilgisi votka ve nataşalar olan sizlerin mevzuya daha hakim olabilmesi için üşenmedim harita çıkarttım bakın bakalım bu radar sistemleri nerelere kurulmuş?

Yeşilli olan yerlere radar sistemi kurulması planlanıyor..



Bu ne demek biliyor musunuz?

Alın radarınızı götünüze sokun demek bu,
amacınızın farkındayım demek bu,
akıllı olun aklınızı alırım demektir bu...


Hiç şüphesiz Rusya,avrupanın burnunun ucuna radar dikerek batılılara ( batılılardan kasıt NATO + ABD ) açıkça gözdağı vermiştir.

Şimdi Medvedev şöyle bi laf ediyor.

 “Bize diyorlar ki bu sistem size karşı değil. Değerli arkadaşlarım, o zaman bugün başlatılan radarlar da size karşı değil, demek isterim.”

bunun dışında yine Medvedev uygun şartlar sağlandığında iki radar sistemininde ortak kullanılabileceğini ifade ediyor.

Kısacası 'sen dalmassan ben de dalmam'  diyor.

Şimdi iyi dinle burası biraz karışık..

Burdan açıkça şu sonuç çıkıyor birader; Ne biz ne ortadoğu, rusyanın umrunda değiliz. Rusya hiç şüphesiz batıyla arasını iyi tutmak niyetinde. Ama şöyle de bir gerçek var ki abd iran kalesini düşürdüğünde ortadoğuda tam hakimiyeti sağlamış bulunacak. Bundan sonra türkiyenin işgalide arkasından gelecek, işte bu noktada İran ve Türkiye düştükten sonra şayet abd gözünü Rusyaya dikerse!

hiç şüphesiz Rusya siki tutar.

Bu yüzden  Rusya bir karar vermek zorunda.

Eğer batıya oynarsa ortadoğu işgali ardından saldırı yeme ihtimali var.
Doğuya oynarsa ABD-İRAN kapışmasında şüphesiz doğrudan savaşa sürüklenecek.

Anlatabildim mi bilmiyorum. Bu sebeplerden dolayı Rusya ortadoğu da bir amerika istemiyor. Bu yüzden batınında çok dikkatini çekmeden ortadoğuya desteğini ve batıya karşıtlığını sürdürüyor..En basitinden arap isyanlarının abd kaynaklı olduğunu söylemiştim. Bunun farkında olan Rusya; geçenlerde çalkalanan Suriye ye savaş gemilerini gönderdi üstüne de 4 milyar dolarlık füze satışı gerçekleştirdi.. Bu füzelerle Suriye; İncirlikten tut İsraile kadar gelen tüm füze saldırılarına karşı koyabilecek.


Olum bakın; 3. dünya savaşı 3. dünya savaşı diyorsunuz ya 3. dünya savaşı  işte bu!
3. dünya savaşı sandığınız gibi tankla topla tüfekle yapılmıyor,istihbarat teşkilatlarının ve satın alınmış politikacıların kılıç salladığı sessiz bir savaş bu. diğer türlü olsaydı hiç şüphesiz nükleer savaş patlak verir ve saldıranda saldırılanda göte gelirdi. Benim burda anlatmak istediğim şey bu işte, bu gün ortadoğuda bir savaş yaşanıyor, sözde diktatörler yıkılıp demokrasi gelirken kazanan abd oluyor. Ülkelerde kaos ortamı yaratılarak petrol doğalgaz gibi servetleri yönetenlerin koltuğuna abd li bankerler iş adamları para babaları oturuyor. Adam sana tankla topla saldırmıyor, ülkende iç savaş çıkartıp boşluk yaratıyor, politikacılarını satın alıp ülke kaynaklarını 'özelleştirme adı altında' satın alıyor. Uyan artık amın evladı uyan!


Öhöm! Neyse rusya dedik abd dedik gelelim türkiyeye...

 Putin gibi taşaklı eski bi kgb ajanını kandıramayacağını anlayan batılılar, her zamanki kadim dostuna, sadık yardımcısına, ortadoğunun göbeğinde parlayan biricik yıldızı Türkiyeye geliyorlar..

 Sevgili AKP hükümeti de mevzuyu paşa paşa kabul edip batılı dostlarının yüzünü güldürüyorlar.. En son füze kalkanının Malatya ya kurulacağı bilgisi geldi. Peki şimdi sizce Türkiyenin bu hamlesi doğru mu?

Bakın AKP benim kanlım değil bilmenizi isterim. Ben siyasi mecrada hiç bir şekilde parti ayrımı yapmam.  Bir adam ister namaz kılsın ister allaha küfretsin, ister sağcı olsun ister solcu olsun farketmez, ben bir insanın dinine kitabına, politik görüşüne değil, ülke için ne yapıp yapmadığına bakarım.  Tarafsız bir yazarım diyemem zira amerikanın annesiyle çok değişik fantezilerim var, ama şunu bilin ki bir insan yanlış da yapsa doğru da yapsa onu orda söylerim. Ayrım yapmam. Kısacası göte göt derim.


Şu bir gerçek ki AKP nin füze kalkanını kabul etmesi Türkiyeye zarardan başka birşey değildir. Tarih bize gösterirki batılılara ne kadar yağ çekerseniz çekin, ne kadar taviz verirseniz verin onlar sizin düşmanınızdır.

Bizim İranla bir sorunumuz var mı? Hayır. 1639 kasrı şirin anlaşmasından beri miss gibi geçinip gidiyoruz iranla.


EEEE?

Şimdi bu projeyi kabul edip de İranla aramızı açmanın alemi ne? Seni soykırımcı ilan eden batıya peşkeş çekmenin alemi ne?

Bugün İran o füzeyi atsa atsa abd nin, avrupanın kafasına atacak. E sana giren çıkan ne amına koduğumun evladı, ne diye elin avrupalısını koruyorsun?

Bir kere herşeyden önce batı ile iran arası çıkacak savaşta senin İranın tarafını tutman gerek. İlk başta din kardeşimiz adamlar, hadi onu geçtim adamlarla 400 yıldır savaş yapmamışız. Bak bakayım bi tarih kitabına  o kıçını yaladığın batılılar,  kaç kere işgal etmiş bu vatanı. fırsatını bulduğu her seferde kaç kapitülasyon koymuş bu vatana, kaç tane vatan evladının canına kıymış bak ulan bak!

Ama yok. Ne tarihi? ne kitabı? Sizin elinizde bir kuran-ı kerim. Okur durursunuz. Onu da arapça okursunuz ki bi halt anlamazsınız. Eğer iki dakka lan ben bunu okuyomda ne yazıyo lan burda deseydin din kardeşi olmanın ne demek olduğunu çok iyi anlardın.


Evet.. Sinirlendim hafiften biraz.. E babacım görüyorsun işte bütün batı avuçlarını sıvazlayarak İrana saldıracakları günü bekliyor.. Sen adamın füzesini ülkene koyuyorsun. Irak işgalinde sustun,  e afganistan işgalinde sustun,  amınakoyim en azından adamın füzesini koyma şu ülkeye lan! Kardeşine din kardeşine atacaklar o füzeyi işte besbelli!

Kaldı ki ben işin din kısmında da değilim. İranla ilişkilerimiz çok iyiydi. Sen batıya yaranmak için İranı da sildin?.

 al herif açıklamış batıyla savaşırsak ilk Malatyayı vururuz diye. al kendin oku: http://yenisafak.com.tr/Dunya/?i=356217

Adam haklı amınakoyim. Olaya bak abi, herif benim ülkeme saldıracak ve ben ona hak veriyorum. Ne yapayım ben şimdi?


Offfff harbiden sinir bastı lan.. Görün olm hükümetin gerçek yüzünü işte.
Bas bas bağırıyorum burda AKP Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçasıdır diye. Her hareket, her hamle abd nin ekmeğine yağ sürüyor. Valla sinirlendim amına koyayım ya sikerim blogunuda siyasetinide siktir git amın evladı %50 oy ver bunlara bi de. Vatan göz göre göre gidiyor sen hala ''e abi kötünün iyisi yea'' kafasındasın.


Diyelimki kalkan kuruldu İran düştü. Sıra kimde? Bi düşün bakıyım bunu...


Son olarak Banu Avarın bu projeyle ilgili bir yorumu var onu da paylaşıp siktir olup gidiyorum...

Görüşmek üzere...

4 yorum:

  1. Eski yazılar nerede diye soracakken eklemişsin,teşekkürler."Sadece 2 kişi mi" diye sitem etmişsin,zaten dünya bu haldeyken ne bekliyorsun ki ? Maalesef böyle.

    YanıtlaSil
  2. Durmak yok uyumaya devam !

    YanıtlaSil
  3. Kusura bakma ama sn nebicim Müslümansin?
    Yazinda isterse Allaha küfretsin yaziyon!
    Senin acin Topraksa korkma doyasiya gömülecen zaten Nükler savasta.

    Ama bir Müslüman bunu asla yazamaz yazarsa apacik Küfrünü ortaya koyar!!!

    Asil ilkin kendin uyanki sonra bizi uyandir yoksa Dünya sennin olsa neyazar!

    Bu söylediklerinin cogu Dogru olsa neyazar Küfrünü ortaya koyduktan sonra.

    Korkunun Ecele faydasi yok!

    Eger birseyler yapmakistiyorsan Islamlan olur gerisi fasafiso.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başbakan bir memurdur. Ve bir memurun dini inancı , başbakanlık görevini yerine getirebimesi için önemli değildir.

      Bu ülkenin "sözde" müslüman başbakanı, askerlerinin kafasına çuval geçirilince, pkk sempatizanları Habur da halaylarla karşılanınca, diyarbakır mitinginde dev apo posteri açılınca susup otururken Allahsız kitapsız diye nitelendirdiğin Vladmir Putin tek başına avrupa ve abd ye atağa kalkışabiliyorsa , artık başbakanlık görevinin Allah la kitapla yapılmadığını anlaman gerekir.

      Tabii ki imanlı bir ülke lideri daha iyidir buna katılırım. Fakat sırf müslüman diye yabancı dil bile bilmeyen kasımpaşalı bir futbolcuyu ülkenin lideri yapmak yerine müslüman olmayan fakat müslümanlık değerlerine saygı gösterip, politik becerisi yüksek bir adamı tercih ederim.

      Sil

Benim de söyleyeceklerim var..